PORT

port.hu blog

Újra van vízszintes tévéműsor!

2016. december 09. 15:04 - szdory

Elkészült a közkedvelt vízszintes tévéműsor új ruhája, reméljük, mindenki örömét leli majd a használatában.

Az elrendezés ugyanolyan, mint a régi vízszintes nézetben, azaz a sorokban a tévécsatornákat láthatjuk, ha vannak kedvenceink, akkor először azokat, az oszlopokban pedig az időpontokat.

1_1.jpg

Az időpontok között a piros idővonal jobbra-balra mozgatásával vagy a végein lévő nyilakra kattintással, esetleg a tévéműsor menüsorában az egyes napokat kiválasztva tudunk mozogni.

Újdonság a régihez képest, hogy a csatornalista fölött található egy "Most" gomb, amivel egyszerűen vissza tudunk ugrani az aktuális időponthoz, ha nagyon eltekertünk az idővonalon.

most_2.jpg

A bal oldalon lévő legördülőben tudunk kiválasztani, hogy egyszerre hány csatornát szeretnénk látni:

csatorna_szam_3_1.jpg

Az egyes műsorokra kattintva érhető el a lenyíló műsorrészletező, amiből kiderülnek a legfontosabb részletek egy-egy műsorról, illetve innen könnyedén tovább tudunk navigálni az adott műsor adatlapjára. A műsorrészletezőt a jobb felső sarkában található X gombbal tudjuk bezárni, vagy azzal, ha ismételten a részletezett műsorra kattintunk, esetleg átkattintunk másik műsorra, vagy elmozgunk az idővonalon.

Ha a lenyíló műsorrészletezőben az egeret a műsor vetítési időpontja fölé húzzuk, akkor azt is megtudjuk, pontosan mennyit kell még várni ahhoz, hogy a műsor elkezdődjön.

Természetesen lehetőség van emlékeztető és értesítés beállítására is, egyből a tévéműsor nézetben, de a lenyíló műsor részletezőben is.

Keress esti moziműsort egyszerűen!

2016. december 02. 16:39 - szdory

Miért érdemes mozit kedvencelni?

Kattints a „Mozi ma” gombra, vagy a programkeresőben keress a mai mozis műsorra!

A találatokat ezután listázhatod:

- időrendi nézetben:

idorendi_nezet.jpg

- vagy népszerűség szerint:

nepszeru_kedvencek.jpg

Ráadásul, ha beállítod a kedvenc mozijaidat, akkor azoknak a vetítési időpontjait fogod látni ebben a nézetben.

Hogyan tudsz kedvenc mozikat beállítani?

Két módon is szerkesztheted a listádat, de nagyon fontos, hogy be legyél jelentkezve az oldalra.

Első módszer:

Ha kikeresed bármelyik mozi adatlapját, akkor a mozi neve alatti „Kedvencnek” gombot megnyomva máris hozzá tudod adni a kedvenc mozijaid listájához.

kedvenc1.jpg

Második módszer:

A Port.hu/mozi oldalon, a jobb oldali hasábban a programkereső alatt megtalálod a mozik listáját. Itt a „Kedvenc mozik szerkesztése” gombra kattintva felugró ablakban egyszerűen ki tudod választani egy listából, hogy melyik mozikat szeretnéd a kedvenceid közé tenni. 

mozi_widget.jpg

A felugró listában a mozi nevére kattintva a mozi adatlapjára jutsz el, a szív ikonra kattintva tudod a kedvencek közé helyezni a kiválasztott mozit. Ha megnyomtad a szív ikont, akkor a mozit, vagy mozikat a felugró ablak bezárása után már ott fogod találni jobb oldalon a kedvenc mozijaid között.

mozi_modal.jpg

Kedvenc mozik törlése:

Ha törölni akarsz kedvenc mozit, akkor a fent ismertetett két módszerrel tudod megtenni, rányomsz az aktív szív ikonra, vagy a mozi adatlapján a „Kedvenc” gombra, és a mozi kikerül a kedvenceid közül. 

Minden ami új lett...

2016. november 07. 19:13 - szdory

Sok minden újult meg az Port.hu-n, íme a legfontosabbak:

Indapass belépés

intro_1_indapass.jpg

Mostantól egy belépéssel megtervezheted az esti programodat, beszólhatsz Sajónak a Stenken, és még blogot is indíthatsz. Az Indapass mindenre jó az új port.hu-n, az index blogjain, és szolgáltatásaiban. Beléphetsz a már regisztrált e-mailcímeddel, ha elakadnál, írj nekünk: hibajelentes@port.hu

 TV most 

tv_most_1.jpg

Van tévéd, és nem csak a Mezzót nézed? Itt találod Magyarország összes csatornájának összes, ebben a pillanatban sugárzott műsorát. Ezt lapozhatod jobbra-balra, de a tévé-ikonnal vagy a Teljes TV- műsor melletti X-re kattintva be is zárhatod, ha nincs tévéd, és azon is csak a Mezzót nézed.

 Keress programot, mintha nem lenne holnap!

csokik.jpgMozi ma: Itt találod a vetítéseket munkaidőben, vagy munka után, de mindenképpen mára

Színház ma: Ide gyűjtöttük a mai színdaradokat, ha komolynak látszik a randi, vagy hirtelen kiderül, hogy este műkedvelnétek

Hétvége: Itt hétfőtől ábrándozhatsz azon, hova menj hétvégén. Amit itt nem találsz meg, az nem is lesz szombat-vasárnap

Gyerek hétvége: Gyere, keskedj! Gyerekprogramok rogyásig.

Programkereső: Ha tudod, hogy élőben néznéd a színészeket, zenészeket, vagy popcornnal, vászonra feszítve, vagy épp festett vásznakat bámulnál, csak abban nem vagy biztos, hol és mikor, keress a kategóriákban!

 

Keress bármit!

keress_barmit2.jpg

Kicsit bizonytalan vagy? Vagy mégsem? Itt bármire kereshetsz. Helyre, programra, dátumra, személyre.

Ha kérdésed van írj nekünk: hibajelentes@port.hu

 

34 komment

Megújult port.hu, de hol vannak a kedvenc csatornáim?!

2016. november 04. 17:21 - Leni

A port.hu megújulás kapcsán a kedvenceket átmentettük az új rendszerbe, mint ahogy a korábbi regisztrációitokat is. Ahhoz, hogy ismét elérjétek őket, csak be kell lépneket egy emailcím és jelszó párossal. Az újdonság az, hogy míg korábban felhasználó névvel léptetek be, mostantól az egyébként általános emailcím használata nálunk is kötelező.

A belépést a fejlécben éritek el, a jobb felül található kis emberke ikonra kattintva. Nem kötelező a facebook belépést választani! Az indapass részben kell megadni a korábbi emailcímet és a jelszót.

porttv-notloggedin.jpg

Ha esetleg nem tudod az emailcímed, de fejedben van még a felahsználóneved, akkor kérjük írj a supportnak a hibajelentes[kukac]port.hu címre és kiderítik az emailcímet, amit használnod kell.

Ha a jelszóra nem emlékszel, akkor nem kell mást tenned, mint az Elfelejtettem a jelszavam menüpontra kattintani a panelen. Ez el fog dobni egy biztonságos indapass-os oldalra, ahol küldünk az ismert emailcímedre egy linket, amit ha megkattintasz, átírhatod a jelszavad újra. Ezt követően ha belépsz, akkor máris el kell tudni érned a régi kedvenceidet, sőt újakat is beállíthaszt.

A kedvencek kijelölése sokkal egyszerűbb mint valaha volt, mert nem kell mást tenned, csak szivecskékre bökni a fejlécben. Ha ez megtörtént, akkor újra a TV-oldalra látogatva, már a kedvelt csatornák lesznek elöl. A kedvencek sorrendjének beállítása nem változott.

port-tv-loggedin.jpg

Ahogy látjátok a szivecskék jelölik a kedvelt csatoránákat a TV-oldalon és bármikor kattinthatóak.

Reméljük, ezzel a poszttal segítettünk a kezdeti döccenők kezelésén. Jó TV-zést! Jó portozást!

 

14 komment

2016 rewamp - beköszöntő

2016. november 04. 16:32 - Leni

Eljött az a pillanat, amikor a port.hu életében sem maradt más, mint hogy előre. Merthogy nekiálltunk megújulni, minden nagyobb csinnadratta nélkül. 2016.11.04-én 3:05 után, az ezzel kacsolatos bugdácsolást nyilvánosan a nagyközönség előtt nyomjuk tovább. Éles az új port.hu háttér rendszer. Igaz még sok adóssággal - ha úgy tetszik hibával, hiányossággal.

A port.hu korábbi rendszere nagyon meglett korba lépett már 2010-ben. 2014-ben válaszút elé kerültünk. Vagy megújítjuk a siteot, vagy ebben a formában nem üzemelhet örökké. A korábban választott technológia már rég avultá és nehezen kezelhetővé vált -  még ha ez a felületen nem is volt annyira érezhető, látható. Nekünk a gépházban viszont minden pixel arrébbterelése, új funkció megépítése iszonytató energiákba került.

Tudjuk: régen minden jobb volt, és ennek a jegyében miért is kellene arrébbrakni bármit is, ugye?

Nos, a port.hu számára azért is fontos volt ennek a technológiai lépésnek a megtétele, mert új és jobb szolgáltatás szeretne nyújtani. Sőt, hasonlóképpen innovatív szeretne lenni majd, mint korábban volt. Tudjuk, most éppne hogy csak hozzuk a korábbaniakban megszokottakat, de kérjük a bizalmatokat. Nagyon sokat dolgozott a csapat, hogy gyakorlatilag újra felépítse azt - szuper vázakon - amit korábban láttatok és használtatok. 

Ennek köszönhetően a rendszer sokkal gyorsabb lett már most is, és még sokkal gyorsabb is lesz. 

Jóval több és gazdagabb cikkeket is olvashattok majd a műsorok mellett, azokkal kapcsolatban

Regisztrációs fiókotok nagyobb biztonságban lesz, mint korábban

1 komment