PORT

port.hu blog

Én lenni robot, én megmondani, mit nézz

2018. október 10. 09:13 - andacsb

Már éles a Port.hu Facebook oldalán a chatbot, ami leszámol a felesleges körökkel, és nagyságrendekkel megrövidíti a programszervezést. Pillanatok alatt megmutatja például a mozik kínálatát, az újdonságokat, vagy azt, hogy a kiválasztott filmet mikor és hol játsszák, és ezek közül melyik esik legközelebb a userhez. Szerencsére nem szükséges valamilyen külső programot telepíteni a telefonra, a folyamat tökéletesen olyan, mintha a felhasználó egy barátnak üzenne Messengeren keresztül. Kivéve, hogy a chatbot sosem láttamozza válaszolatlanul az üzeneteit, és egyetlen hivatása van: kiszolgálni a felhasználót információval 0-24-ben.

Kedvenc funkciónk a kérésre elénk táruló trailerek, szereplők, értékelések mellett a filmajánló: nem csak a lehetőségeket listázza a tanácstalanoknak, de egyből kattinthatóvá teszi a filmek adatlapját és az azonnali foglalást is.

A chatbot tudása nem áll itt meg, folyamatosan bővül majd; hamarosan a színház és moziműsor kínálata is hasonló egyszerűséggel böngészhető majd.

komment

Fesztiválok a PORT.hu-n

2018. június 13. 15:27 - budakerj

A PORT.hu felkészült a nyárra és a fesztiválszezonra! Kigyűjtöttük a legfontosabb fesztiválok programjait, és egy könnyen kezelhető, átlátható táblázatba tettük őket.

 • A PORT.hu főoldalának tetején mindig az éppen zajló, illetve a soron következő fesztivál programjait láthatod: csak egy kattintás, és lenyílik a teljes program, amik közül színpadok szerint válogathatsz.

 • A nyár többi nagy fesztiválját a PORT.hu/fesztivál aloldalon láthatod egybe gyűjtve.

 • Az emlékeztető funkcióval bejelölheted a téged érdeklő koncerteket, és a PORTámon belül összesítve is láthatod az általad bejelölt programokat. Így az is hamar kiderül, ha átfedés van két koncert között.

 • A PORT.hu mobilapplikációjában iOS-en a PORTámon követheted az általad bejelölt koncerteket,
  Androidon Push-Note-t kapsz az esemény előtt egy órával.

 • Egyszerűen kezelhető, átlátható, és még emlékeztetőt is beállíthatsz! Használd a PORT.hu Fesztivál oldalát, és tuti nem maradsz le a téged érdeklő koncertekről!
komment

Átalakul a PORT.hu fóruma - segítsetek!

2017. október 19. 17:15 - Port.hu

Átalakítjuk a fórumot. A hozzászólások rendszere 21. századi képet kap, és ehhez kérjük a segítségeteket! A lényeges funkciók természetesen megmaradnak, azaz ugyanúgy tudtok a különböző filmekről, rendezésekről, és eseményekről véleményt alkotni, mint korábban, de készülünk pár új funkcióval is, többek között:

 • Fórumozók letiltásának lehetősége (bár ezt a funkciót reméljük úgy sem használja majd senki :-) a szerk.)
 • Ha a személy értékelte a filmet, akkor a felhasználói értékelés megjelenítése a komment mellett
 • Komment / felhasználó jelentése opció 

És néhányat meg is szüntetünk, például:

 • Privát üzenet küldése
 • "Ki van itt?" funkció

Amennyiben szeretnétek segíteni nekünk ötleteitekkel, építő jellegű kritikáitokkal, írjatok nekünk az alábbi email címre: forumjavaslatok@port.hu

Minden igényt, és javaslatot fontolóra veszünk, de nem igérjük, hogy ezek mind meg is valósulnak.

Előre is köszönjük a támogatásotokat!

 

komment

A legnagyobb hazai jegykínálat a Port.hu-n!

2017. szeptember 12. 09:39 - szdory

Magyarországon egyedülálló módon a Port.hu-n lehet a legtöbb kulturális eseményre jegyet vásárolni. Idén elkészült a legnagyobb jegyértékesítő portálok technikai integrációja, így a Port.hu-n csak a programot kell megkeresni, majd pár kattintással elérhető az online jegy.

A Port.hu az összes közelgő szórakoztató eseményt összegyűjti a tematikus kalauzokban, de van külön hétvégi programkínálata felnőtteknek és gyerekeknek is.

Mivel a Port.hu-n a fesztivál-, a koncert-, valamint a színházi programok és a kiállítások is kereshetők, és a programkeresőben szűrhetünk időpontra, városra illetve az esemény típusára, vagy akár kifejezetten gyerekprogramra is, ezért kézenfekvő volt, hogy a portálon keresztül a belépőjegyet is meg tudjuk vásárolni. Idén integráltuk a legnagyobb jegyértékesítő portálokat, hogy a Port.hu-n a programok kiválasztása után pár kattintással az online jegy is elérhető legyen.

Ha az esemény ajánlója mellett megjelenik a JEGYVÁSÁRLÁS gomb, arra a programra máris megválthatjuk jegyünket.

Miben különbözik?

A Port.hu abban egyedülálló a piacon, hogy összegyűjti és közvetíti a különböző jegyes portálok kínálatát. Elég csupán rákattintani a keresett színházi előadásra, koncertre, kiállításra, máris megismerhetjük a kapcsolódó jegykínálatot is.

A legtöbb programszervező megosztja a nézőtér jegyeit a különböző jegyes oldalak között. Így például sokszor más-más portál kínál jegyet a nézőtér jobb, vagy bal oldalára. A Port.hu ilyen esetben összegyűjti a kínálatot, és a különböző jegyes portálokra szétosztott szabad helyeket összefésülve mutatja meg. Vagyis a nézőtér valamennyi megvásárolható jegye elérhető így.

Mi is ez?

A Port.hu/jegy oldalunkon az 5 legnagyobb jegyértékesítő (Interticket, Jegymester, TEX, TIXA, Ticketportal) jegyei érhetők el. A programokat kép- és hanganyaggal kísérve tálaljuk. Igyekszünk a legnagyobb és legszerteágazóbb magyarországi programválasztékot bemutatni. A programokhoz cikket írunk, követhetők és kommentelhetők vagyunk. Érdemben foglalkozunk az általunk kínált rendezvényekkel.

 

komment

Szerkeszd velünk a Port.hu-t!

2017. április 28. 13:16 - szdory

Új funkcióval bővítettük a Port.hu programajánló portált, ezentúl bárki jelezheti, ha az adatlapokon hiányosságot talál, vagy kiegészítené az adott tartalmat.

Az adatlapok felső részében található "Szerkeszd te is a Port.hu-t!" gombra kattintva megjegyzés, észrevétel hozzászólás küldhető az oldal szerkesztőinek.

szerkeszd.jpg

Kedvenc klubodban nem találod a hétvégi bulit? Írd meg nekünk a programot!

Szeretett zenekarodnak nem teljes a discográfiája? Sorold fel az albumait!

A helyi színház előadásai közül hiányolsz valamit? Javasolj nekünk eseményt!

Olyan kiállításon jártál, amit másoknak is ajánlanál? Adj ötletet!

Családbarát helyszínt, rendezvényt fedeztél fel? Ajánld anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek!

Favorizált színészed biográfiájában elírás van? Vagy még több filmben játszott? Ne hagyd szó nélkül! És ne felejtsd el megnyomni a Küldés gombot!

A beérkezett üzeneteket a rovatvezetők ellenőrzik és ezt követően tudják frissíteni az adatlapokat.

komment
Címkék: port.hu szerkeszd

Gyűjtsd össze a kedvenceidet!

2017. április 24. 16:24 - szdory

Nem kell többé egyesével kikeresned a kedvenc helyszíneidet és tv csatornáidat, ezentúl egy helyen, a Kedvenceim szerkesztése menüpontban megtalálod őket. Ehhez legelőször össze kell gyűjtened azt, ami érdekel.

A fejlécben található fejecske ikonra kattintva lépj be a saját fiókodba. 

Kétféleképpen tudod kedvenceidet összegyűjteni, az egyik lehetőség, hogy a mozik, színházak és TV csatornák adatlapjain a cím alatt lévő Kedvencnek gombra kattintasz, a szív színe ekkor pirosra változik és a választott helyszín / csatorna automatikusan bekerül a kedvencek közé.

adatlap_kedvenceles.jpg

A másik lehetőség, hogy a fejlécben található fejecske ikonra kattintva a lenyílóból kiválasztod a Kedvenceim szerkesztése menüpontot.

lenyilo_kedvencek_szerkesztese.jpg

Három kategóriában tudsz keresni. Itt már előre összegyüjtött listát találsz, ezek közül tudsz válogatni. A helyszín és a csatorna neve melletti szürke szív ikonra kattintva a saját listádba kerülnek a kedvenceid és meg is jelennek a fenti sávban.

kedvencek_rendezese.jpg

A moziknál egy extra funkció is elérhető. A programajánló találati listájában a nézet választó sávban lévő szív ikonra kattintva csak a kedvencelt mozik műsorai jelennek meg.

mozi_kedvenc_szures.jpg

Törölni úgy tudsz a kedvencek közül, hogy a már nem preferált mozi, színház vagy csatorna szívecskéjére kattintasz, az szürkére változik és kikerül a listából.

Amennyiben a névre kattintasz, rögtön az adott hely vagy csatorna oldalára juthatsz.

komment

Újra van vízszintes tévéműsor!

2016. december 09. 15:04 - szdory

Elkészült a közkedvelt vízszintes tévéműsor új ruhája, reméljük, mindenki örömét leli majd a használatában.

Az elrendezés ugyanolyan, mint a régi vízszintes nézetben, azaz a sorokban a tévécsatornákat láthatjuk, ha vannak kedvenceink, akkor először azokat, az oszlopokban pedig az időpontokat.

1_1.jpg

Az időpontok között a piros idővonal jobbra-balra mozgatásával vagy a végein lévő nyilakra kattintással, esetleg a tévéműsor menüsorában az egyes napokat kiválasztva tudunk mozogni.

Újdonság a régihez képest, hogy a csatornalista fölött található egy "Most" gomb, amivel egyszerűen vissza tudunk ugrani az aktuális időponthoz, ha nagyon eltekertünk az idővonalon.

most_2.jpg

A bal oldalon lévő legördülőben tudunk kiválasztani, hogy egyszerre hány csatornát szeretnénk látni:

csatorna_szam_3_1.jpg

Az egyes műsorokra kattintva érhető el a lenyíló műsorrészletező, amiből kiderülnek a legfontosabb részletek egy-egy műsorról, illetve innen könnyedén tovább tudunk navigálni az adott műsor adatlapjára. A műsorrészletezőt a jobb felső sarkában található X gombbal tudjuk bezárni, vagy azzal, ha ismételten a részletezett műsorra kattintunk, esetleg átkattintunk másik műsorra, vagy elmozgunk az idővonalon.

Ha a lenyíló műsorrészletezőben az egeret a műsor vetítési időpontja fölé húzzuk, akkor azt is megtudjuk, pontosan mennyit kell még várni ahhoz, hogy a műsor elkezdődjön.

Természetesen lehetőség van emlékeztető és értesítés beállítására is, egyből a tévéműsor nézetben, de a lenyíló műsor részletezőben is.

komment

Keress esti moziműsort egyszerűen!

2016. december 02. 16:39 - szdory

Miért érdemes mozit kedvencelni?

Kattints a „Mozi ma” gombra, vagy a programkeresőben keress a mai mozis műsorra!

A találatokat ezután listázhatod:

- időrendi nézetben:

idorendi_nezet.jpg

- vagy népszerűség szerint:

nepszeru_kedvencek.jpg

Ráadásul, ha beállítod a kedvenc mozijaidat, akkor azoknak a vetítési időpontjait fogod látni ebben a nézetben.

Hogyan tudsz kedvenc mozikat beállítani?

Két módon is szerkesztheted a listádat, de nagyon fontos, hogy be legyél jelentkezve az oldalra.

Első módszer:

Ha kikeresed bármelyik mozi adatlapját, akkor a mozi neve alatti „Kedvencnek” gombot megnyomva máris hozzá tudod adni a kedvenc mozijaid listájához.

kedvenc1.jpg

Második módszer:

A Port.hu/mozi oldalon, a jobb oldali hasábban a programkereső alatt megtalálod a mozik listáját. Itt a „Kedvenc mozik szerkesztése” gombra kattintva felugró ablakban egyszerűen ki tudod választani egy listából, hogy melyik mozikat szeretnéd a kedvenceid közé tenni. 

mozi_widget.jpg

A felugró listában a mozi nevére kattintva a mozi adatlapjára jutsz el, a szív ikonra kattintva tudod a kedvencek közé helyezni a kiválasztott mozit. Ha megnyomtad a szív ikont, akkor a mozit, vagy mozikat a felugró ablak bezárása után már ott fogod találni jobb oldalon a kedvenc mozijaid között.

mozi_modal.jpg

Kedvenc mozik törlése:

Ha törölni akarsz kedvenc mozit, akkor a fent ismertetett két módszerrel tudod megtenni, rányomsz az aktív szív ikonra, vagy a mozi adatlapján a „Kedvenc” gombra, és a mozi kikerül a kedvenceid közül. 

komment
süti beállítások módosítása